نوشته شده توسط : مصطفی


انسان هم مانند دیگر موجودات زنده روی زمین، دارای محدودیت هایی برای زندگی کردن است. برخلاف بسیاری از موجودات، شرایط زندگی انسان بسیار محدود است و نمی توان در بسیاری از شرایط، جان سالم به دربرد. آنچه در ادامه می بینید، بخشی از محدودیت هایی است که بدن انسان را احاطه کرده است.

بیشترین سرعت دویدن یک انسان چقدر است؟
شاید تا چند سال دیگر، فدراسیون جهانی دو و میدانی مجبور شود مسابقات دوی سرعت را برای همیشه لغوکند؛ چرا؟ چون ورزشکاران تنها یک دهم ثانیه با حد نهایت سرعت انسان فاصله دارند.

یک انسان در سریع ترین حالت نمی تواند ۱۰۰ متر را در ۹ ثانیه طی کند. در حال حاضر، رکورد جهانی مسابقات دوی سرعت در اختیار اوساین بولت است که یکصد متر را در ۹٫۵۸ ثانیه طی کرده و کافی است کمی بیشتر تلاش کند تا سریع ترین مرد تمام تاریخ لقب بگیرد.

چند ثانیه می توان در شرایط خلأ دوام آورد؟
متاسفانه پاسخ دقیقی برای این پرسش وجود ندارد. در سال ۱۹۷۱ سه کیهان نورد روسی فضاپیمای سایوز ۱۱ در حال بازگشت به زمین بودند که در ارتفاع ۱۶۸ کیلومتری از سطح زمین، دریچه کنترل فشار کابین دچار نقص فنی شد و برای ۱۱ دقیقه و ۴۰ ثانیه، فشار داخل کابین به صفر رسید. بررس مشخص کرد که فضانوردان طی ۳۰ تا ۴۰ ثانیه اول فشار، به دلیل افت شـدید اکسیژن در بافت های مغز، جان سپردند. دلیلش هم ساده است؛ برای انتقال اکسیژن به بافت های مغزی، هم باید اکسیژن وجود داشته باشد و هم فشار هوا!

گنجایش مغز انسان چقدر است؟
فکر می کنید مغز انسان چه حجمی از ا طلاعات را می تواند در خود جای دهد؟ رکورد حافظه در دست یک فرد چینی است که پنج سال پیش توانست ۶۷٫۸۹۰ رقم عدد پی رابه ترتیب و از حفظ بنویسد اما دانشمندان معتقدند ظرفیت مغز ما بی انتهاست. در دهه ۱۹۸ ، توماس لندور در تحقیقی به این نتیجه رسید که یک انسان بزرگسال در طول عمر خود ۱۲۵ مگابایت اطلاعات متنی و تصویری را در ذهنش ذخیره می کند که معادل ۱۰۰ جلد کتاب قطور است اما چطور می توان اطلاعاتی مثل چند هزار رقم عدد پی را به ذهن سپرد؟

روش استاندارد این کار، این است که به هر عدد چهار رقمی، از ۰۰۰۰ تا ۹۹۹۹ ، یک شیء یا فرد را نسبت بدهید. وقتی این کار را به دقت انجام دادید، یک رشته از ا عداد به مجموعه ای از ا فراد و اشیاء تبدیل می شود و می توانید با آن یک داستان بسازید. به خاطر سپردن دقیق یک داستان به مراتب ساده تر از حفظ کردن یک عالمه عدد و رقم است!

تا چه مدت می شود نخوابید؟
بدن انسان نیازهای فراوانی دارد که عدم تامین آنها به مرگ منجر می‌شود. یکی از آنها خوابیدن است که برای زنده ماندن ضروری است، اما آیا می‌دانستید بی‌خوابی زودتر از بی‌غذایی باعث مرگ انسان می‌شود!؟ فکر می‌کنید رکورددار بیدار ماندن چه کسی است و برای چه مدت بیدار مانده است؟
چنان که نیوساینتیست منتشر کرده،‌ رندی گاردنر، پسر ۱۷ ساله اهل سن دیه‌گو، در روز ۲۸ دسامبر ۱۹۶۳ ساعت ۶ صبح از خواب بیدار شده و تا صبح روز ۸ ژانویه ۱۹۶۴ نخوابیده است، یعنی ۱۱ روز کامل بیداری!

تا چه ارتفاعی می توان نفس کشید؟
هر چه از سطح زمین ارتفاع می گیریم، فشار هوا هم کمتر می شود و کار اکسیژن رسانی سیستم تنفس هم سختتر. نسبت به سطح مغز انسان اکسیژن درون بدن بسیار حساس است، بنابراین با کاهش فشار هوا، سردرد و سرگیجه هم شروع می شود. با حضور طولانی در ارتفاع بالای پنج هزار متر، بافت ماهیچه ای رو به زوال می رود و احتمال جمع شدن مایعات درون شش ها و مغزها افزایش می یابد که می تواند کشنده باشد. در ارتفاع بالاتر از ۷۵۰۰ متر، افت اکسیژن آن قدر شدید است که فرد هشیاری خود را از دست می دهد و حتی ممکن است منجر به مرگ شود.

بیشترین وزنه ای که می توان بلند کرد چند کیلوگرم است؟
رکورد جهانی بلند کردن وزنه متعلق به وزنه بردار انگلیسی اندی بولتون است که توانست وزنه 457.5 کیلوگرمی را از زمین بلند کند و تا ران خود بالا بیاورد. رکورد جهانی بالا بردن وزنه تا بالای سر هم متعلق به حسین رضازاده است که در حرکت دوضرب، وزنه 457.5 کیلوگرم را به بالای سر برده است. البته این وزنه برداران سنگین وزن، پنج تا شش بار قوی تر از یک آدم معمولی هستند. یک انسان معمولی به زحمت می تواند وزنه ۴۵ کیلوگرمی را به بالای سر ببرد اما یک انسان قوی حداکثر چه وزنه ای را می تواند بلند کند؟ بررسی روند رکوردزنی مسابقات وزنه برداری نشان می دهد به حد نهایی نزدیک شده ایم و بعید است کسی بتواند وزنه ۵۰۰ کیلوگرمی را از زمین بلند کند، حتی اگر از داروهای نیروزا استفاده کند.

چند دقیقه می توان نفس را در سینه حبس کرد؟
خیلی ها نمی توانند بیشتر از یک دقیقه نفس نکشند، اما استفان میفسود در خرداد سال گذشته توانست ۱۱ دقیقه و ۳۵ ثانیه نفسش را در سینه حبس کند و رکورد جهانی نفس در سینه حبس کردن را به دست آورد. البته او این کار را در زیر سطح آب انجام داد.

رکوردداران حرفه ای قبل از حبس کردن نفس، تنفس های عمیق و سریعی را ا نجام می دهند تا سطح اکسیژن خون را افزایش و سطح دی اکسیدکربن را کاهش دهند. مغز ما، زمان واکنش نفس نفس زدن را با سطح دی اکسیدکربن موجود در خون تنظیم می کند؛ بنابراین با تنفس عمیق و سریع، سطح دی اکسیدکربن خون آ نقدر پایین می آید که زمان قابل توجهی را در اختیار افراد قرار دهد. با تمرین های فراوان، شش های فرد هم بزرگتر می شود و دانشمندان معتقدند می توان به زمان نفس نکشیدن ۱۵ دقیقه نیز دست پیدا کرد.



:: موضوعات مرتبط: دانستنی های جالب , ,
:: بازدید از این مطلب : 200
|
امتیاز مطلب : 55
|
تعداد امتیازدهندگان : 11
|
مجموع امتیاز : 11
تاریخ انتشار : جمعه 29 مهر 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مصطفی

آیا شما هم از آن دسته افرادی هستید که با وجود ورزش کردن، تغذیه سالم و کنترل شدید ولع خود برای خوردن دسرهای خوشمزه، باز هم نتوانسته اید وزنتان را کاهش دهید؟ اما مشکل کجاست؟

 

 
به گزارش سرویس بهداشت و درمان ایسنا، کارشناسان بهداشت عمومی در آمریکا توصیه می کنند که محدود کردن الگوی غذایی و حتی ورزش کردن در چند سال اخیر زندگی، فاکتورهای کافی برای کاهش وزن نیستند بلکه تلاش برای لاغر شدن باید روندی مداوم باشد که تمام عادات روزانه زندگی را شامل شود.
سایت اینترنتی مدیسین نت در این مطلب به شش عامل اصلی اشاره کرده است که مانع از عملکرد و تاثیر مناسب برنامه های کاهش وزن می شوند. این عوامل عبارتند از:
۱) رژیم غذایی غلط؛ شاید شما از خوردن غذاهای سرخ کرده و ادویه دار خودداری کنید اما آیا جایگزین مناسبی مانند غلات سبوس دار برای آن در نظر گرفته اید؟ بعلاوه اگر تصور می کنید که با نخوردن یک یا دو وعده غذایی می توانید به رژیم لاغری خود کمک کنید باید بدانید که این کار فقط منجر به پرخوری در طول روز می شود. بهترین برنامه غذایی برای هر فرد سه وعده در روز غذای اصلی همراه با میان وعده های مغذی و مناسب بین این سه وعده است.
۲) پایین بودن فعالیت قلبی؛ اگر تصور می کنید یک زمان مشخص برای ورزش کردن در روز کافی است باید بدانید که دستیابی به نتیجه دلخواه و مناسب نیاز دارد فعالیت بدنی خود را تا حدود ۶۵ تا ۸۵ درصد افزایش دهید به طوری که ضربان قلبتان تند شده و به حداکثر برسد.
۳) مصرف زیاد کالری مایع؛ مصرف زیاد هر نوع کالری مایع مثل الکل، چای، قهوه یا آب میوه های شیرین می تواند تمام زحمات شما را برای کاهش وزن هدر بدهد. بنابراین توصیه می شود از نوشابه های سبک مثل شیر بدون چرب یا آب سبزیجات استفاده کنید.
۴) نداشتن اراده؛ در نهایت تمام این تلاش ها به اراده شما برای تداوم انجام برنامه های کاهش وزن بستگی دارد. اگر به اندازه کافی برای این کار انگیزه ندارید یا یک تلاشگر منفعل هستید، توصیه ما را باور کنید که به نتیجه نخواهید رسید. با قلب و ذهن خود روی تلاشتان متمرکز شوید اما هیچگاه اراده را با زیاده روی و افراط اشتباه نگیرید گاهی اوقات کاهش اراده نشانه این است که بدنتان به استراحت و زمانی برای بهبود یافتن از فشارها و استرس ها نیاز دارد.
۵) استرس بیش از حد؛ استرس در هر قالبی چه جسمی و چه روانی یک مانع اصلی برای ثمربخشیدن برنامه های کاهش وزن است. استرس موجب تولید هورمون کورتیزول در بدن می شود که حاصل آن کاهش مقاومت انسولینی و افزایش تجمع چربی ها در بدن است. برای پیشگیری از استرس از تکنیک های آرامش بخش استفاده کنید.
۶) خواب نامناسب؛ بی خوابی هم مثل استرس تولید هورمون ذخیره کننده چربی را افزایش می دهد. بعلاوه هر نوع اختلال الگوی خواب می تواند موجب اضافه وزن شود.

 
 



:: موضوعات مرتبط: پزشکی سلامت , ,
:: بازدید از این مطلب : 222
|
امتیاز مطلب : 55
|
تعداد امتیازدهندگان : 11
|
مجموع امتیاز : 11
تاریخ انتشار : پنج شنبه 21 مهر 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مصطفی


خرما میوه‌ای است بهشتی که نام آن در کتاب‌های مقدس آسمانی بارها تکرار شده است. گیاه‌شناسان معتقدند که به احتمال قریب به یقین خرما از سرزمین‌های حوالی خلیج فارس منشا گرفته است.

خرما در دوران باستان به فراوانی در سرزمین‌های بین دو رود نیل و فرات وجود داشته و گفته می‌شود محدوده رشد آن در دوران پیش از تاریخ از سنگال تا حوزه رودخانه ایندوس در شمال هند را در برمی‌گرفت.
شواهد باستان‌شناسی مربوط به کشت خرما در غرب عربستان به ۴۰۰۰ سال پیش از میلاد مسیح تعلق دارند. خرما در این نواحی به عنوان نماد باروری و زایش مورد توجه خاص مردم بوده است و چادرنشین‌‌ها آن را در واحه‌های بیابانی می‌کاشتند.
اعراب خرما را با خود به اسپانیا بردند. بعدها بتدریج خرما از آسیا و عمدتا خاورمیانه به استرالیا و قاره آمریکا نیز برده شد. سیاحان اسپانیایی نیز خرما را به نیومکزیکو و کالیفرنیا معرفی کردند تا جایی که کالیفرنیا امروزه یکی از تولیدکنندگان خرماست.

بیش از ۳۰۰۰ نوع خرما در جهان شناخته شده است که برخی از آنها مانند هلیله، مضافتی، شکری چرپان و بارشاهی در ایران وجود دارد.

تا ۳۰ درصد وزن خرما را آب تشکیل می‌دهد. میوه خرما ۲ درصد پروتئین و کمتر از ۲ درصد چربی و املاح دارد. پروتئین و آب موجود در آن بسته به نوع خرما و مرحله رسیدن آن فرق می‌کند.

۱۰۰ گرم خرمای تازه دارای ۱۶۳ کیلوکالری انرژی ، ۰٫۹ گرم پروتئین ، ۰٫۳ گرم چربی ، ۳۸ گرم گلوسید ، ۳۰‌ میلیگرم فسفر ، ۱٫۳ میلی‌گرم آهن ، ۶۵۰ میلی‌گرم پتاسیم ، ۶۵ میلی‌گرم منیزیم ، ۷۰ میلی‌گرم کلسیم ، ۲ میلی‌گرم آهن ، ۲٫۲ میلی‌گرم نیاسین است.

به دلیل سدیم کم آن (یک میلی‌گرم در ۱۰۰ گرم خرما)، برای افراد دچار فشار خون بالا که باید رژیم کم سدیم داشته باشند، مفید است.

تحقیقات نشان داده خرما با توجه به داشتن مقدار قابل توجه فیبر خوراکی می‌تواند از بسیاری سرطان‌ها مانند سرطان کولون و معده پیشگیری کند.

یکی از خواص خرما ملین بودن آن است. اگر ۶ تا ۷ عدد خرما را در ۲ لیوان آب جوش خیس کرده و صبح و شب آن را به صورت گرم بنوشید خاصیت آن را به وضوح می‌بینید.

خاصیت دیگر خرما، خنثی کردن اسید معده است، از آنجا که زیادی اسید معده باعث ترش کردن و دل‌درد می‌شود، در طب سنتی چین برای رفع دل درد ۲ تا ۳ عدد خرمای تازه و له شده را در آب جوش انداخته آن را هم زده و می‌نوشند.

مراحل تکامل خرما

میوه خرما از زمان تشکیل تا هنگام رسیده شدن باید ۴ مرحله را پشت‌سر بگذارد که عبارتند از: مرحله نخست که میوه‌ای به رنگ سبز، سفت و تلخ است و به آن (چاقالی) می‌گویند، ذخیره قند خرما در این مرحله گلوکز و فرکتوز است.

مرحله دوم ۶ هفته به طول می‌انجامد. در این مرحله میوه هنوز سفت است، اما رنگ آن به زرد  نارنجی یا قرمز تغییر می‌یابد و ذخیره قند آن عمدتا ساکاروز است و به آن خرما خارک می‌گویند.

مرحله سوم که به آن رطب می‌گویند، ۴ هفته طول می‌کشد. میوه در این مرحله نیمه رسیده و به رنگ قهوه‌ای است.

مرحله چهارم ۲ هفته طول می‌کشد. در این مرحله میوه رسیده است. برخی میوه را وقتی رنگش هنوز روشن است، برداشت و برای رسیده‌تر شدن در شرایط دمایی مناسب انبار می‌کنند. مثل رطب مضافتی و کبکاب (زرد طلایی) و بعضی دیگر در گرمای خرماپزان بر سر نخل می‌مانند تا نیمه‌خشک شود که به آن خرما می‌گویند، مثل خرمای پیارم.

۱۰ نکته درباره خرما

۱- سعی کنید به جای قند و شکر از خرما برای نوشیدن چای استفاده کنید.

۲- در آشپزی و شیرینی‌پزی نیز به جای شکر می‌توانید از خرما استفاده کنید.

۳- ورزشکاران به علت فعالیت زیاد، می‌توانند از عصرانه‌ای مقوی که با خرما باشد استفاده کنند.

۴- خرما برای کاهش چربی‌های خون موثر است.

۵- با مصرف خرما می‌توان احتمال ابتلا به پوسیدگی دندان را کاهش داد. عصاره خرما با جلوگیری از رشد میکروب عامل پوسیدگی دندان، احتمال ابتلا به این عارضه را کاهش می‌دهد.

۶- خرما میوه بسیاری مغذی و کامل است که می‌توانید به همراه چای یا آب جوش در افطار آن را میل کنید.

۷- خرما دارای قند زیادی است. در واقع حدود۷۰ درصد آن را کربوهیدرات تشکیل می‌دهد، ۲۵ درصد قند آن ساکاروز و ۵۰ درصد آن گلوکز است.

۸- فیبر موجود در خرما برای بهبود عملکرد سیستم گوارش و هضم و دفع مواد غذایی مفید است.

۹- کسانی که بیماری قند دارند باید کمتر از این میوه استفاده کنند.

۱۰- برای خواب راحت و با آرامش می‌توانید قبل از خواب یک عدد خرما و یک لیوان شیر گرم میل کنید.



:: موضوعات مرتبط: تغذیه , ,
:: بازدید از این مطلب : 210
|
امتیاز مطلب : 55
|
تعداد امتیازدهندگان : 11
|
مجموع امتیاز : 11
تاریخ انتشار : پنج شنبه 21 مهر 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مصطفی

کسب مقام قهرمانی مسابقات بین المللی

جناب آقای مصطفی خسروی کسب مقام سوم بین المللی کاراته جام هشتمین خورشید کشورهای اسلامی را به شما تبریک عرض میکنیم

 



:: موضوعات مرتبط: اخبار کاراته , ,
:: بازدید از این مطلب : 268
|
امتیاز مطلب : 128
|
تعداد امتیازدهندگان : 27
|
مجموع امتیاز : 27
تاریخ انتشار : سه شنبه 19 مهر 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مصطفی

 


دوجو کـُن عبارت است از قوانینی که باید در دوجو رعایت شوند و بوسیله اساتید کاراته اُکیناوا وضع شده و تاکنون نیز این قوانین رعایت می‌شوند.

- به دنبال تکامل شخصیت خویش باشید

این به آن معناست که هنر کاراته چیزی بیش از حرکات فیزیکی است. در طول تمرینات سخت بدنی و تربیتی، اهمیّت ساختار شخصیـّـتی به تمامی کاراته‌کاها بخصوص جوانان، تعلیم داده می‌شود. برای نوآموزان، روند ساختار شخصیّت از طریق کامل کردن تکنیک‌ها در طول تکرارهای زیاد، آغاز می‌شود. روحیّه جنگجویی، پس از بدست آوردن اعتماد بنفس و انجام تکنیک‌های قوی‌تر، بدست می‌آید. کاراته کاها باید یاد بگیرند که نه تنها روحیّه بسیار قوی برای مبارزه داشته باشند، بلکه باید بدانند که چگونه بر مشکلات شخصی خود بخصوص هنگامی که ضعف به نوعی غلبه می‌یابد، فائق آیند. بدست آوردن این ارزشهای روحی بسیار مشکل است ولی پس از دریافت آنها، برای تمام مدت زندگی مفید بوده و به شخص قدرت و آرامش روحی و روانی می‌دهد.

 

 

- به استاد و معلم خود وفادار باشید

وفاداری یکی از سنتهای بسیار قوی سامورایی است و تحت ت‍أثیر فلسفه کُنفُسیوس به فرهنگ و خصوصاً هنرهای رزمی راه یافت. وفاداری نسبت به سن‌سی و دوجو (محل تمرین) ابراز می‌شود.
شاگرد باید همیشه نسبت به سن‌سی وفادار باشد درست مثل سامورایی‌های قرون وسطا که می‌بایست نسبت به ارباب فئودال خود تا لحظه مرگ بدون هیچ تردیدی، وفادار می‌ماند. این مسئله در زمان حاضر شاید کمی غیرمعمول بنظر می‌رسد ولی باید بدانیم که سن‌سی دلیلی ندارد آنچه را که می‌داند به شاگردی یاد بدهد که ممکن است به هر دلیلی (حتی خیلی کوچک) بخواهد او را ترک کند، شاگرد باید در طول سال‌ها وفاداری خود را ثابت کند. وفاداری نسبت به سن‌سی پاداش در بر خواهد داشت. این پاداش عبارت است از اطلاعات و آگاهی و آموزش‌های بیشتر که سن‌سی برای شاگرد فراهم می‌کند. وفاداری، پیوندی بسیار با ارزش بین شاگرد و استاد بوجود می‌آورد و قطعاً نیز باقی خواهد ماند. اساس یادگیری، ایجاد ارتباط صحیح بین استاد و شاگرد است که از طریق وفاداری حاصل می‌شود.

- در جهت ترقی خود تلاش کنیدقوانین دوجو، دوجو کُون

کوشش کردن یعنی داشتن تعهّد و سرسپردگی کامل، که برای رسیدن به استادی در این هنر ضروری است. در هیچ زمینه‌ای ، بدون تلاش و کوشش و پشتکار و فداکاری و تعهّد، نمی‌توان به حدّ استادی رسید. تلاش هر کس باید خالصانه انجام گیرد نه بر مبنای تظاهر، و سن‌سی بدون شک متوجه می‌شود و در مقابل، زمان بیشتری برای آموزش آن شخص صرف می‌کند. کسی که بتواند در زمان سختی بدون تزلزل و دودلی به جهد و کوشش ادامه دهد، موفق خواهد شد. قادر بودن به جهد و کوشش، کلید موفقیّت در همه چیز است.

- به دیگران همواره احترام بگذارید

احترام گذاشتن به دیگران بخش بسیار مهّم فرهنگ ژاپنی و اوکیناوایی است، بنابراین بخش جدانشدنی هنرهای رزمی نیز می‌باشد. استادان بزرگ تأکید داشتند که کاراته با احترام آغاز و پایان می‌یابد. آنها همچنین عنوان می‌کردند که بدون احترام و ادب، دوجویی وجود نخواهد داشت. این انعکاسی است از طبیعت مردم ژاپن که بشکل تعظیم کردن در روابط شاگرد و سن‌سی نیز دیده می‌شود. آداب دوجو به خوبی تعریف شده‌اند، باید در کاری که انجام می‌دهید و هر کجا که می‌روید، بدرستی تعظیم کرده و احترام خود را نشان دهید. احترام نسبت به همه چیز باید انجام شود: سن‌سی‌ها، والدین، معلمین، استادان، قوانین، افرادی که فوت کرده‌اند، طبیعت و غیره.

- از رفتار خشونت‌آمیز پرهیز کنید

یک کاراته‌کای تعلیم دیده، شخصی است که دارای روحیّه جنگنده‌گی و قدرت بسیاری است، بنابراین عادلانه نیست که از مهارتهای خود بر علیه افرادی که این تعلیمات را ندیده‌اند، استفاده کند. روحیّه کاراته‌کا، غیرقابل شکست است و باید از این توانایی "فقط" در جهت عدالت استفاده کند. نفری که دارای شخصیّت یک رزمی‌‌کار است، می‌تواند براحتی از صحنه مبارزه خارج شده و از درگیری اجتناب کند چرا که احساساتش تحت کنترل خودش است و در جهت صلح شکل یافته‌اند. چنین افرادی احتیاج به امتحان کردن تواناییهای خود در خیابان ندارند این افراد بدون جنگیدن برنده می‌شوند و به هیچ وجه پشیمان نیستند چرا که در این میان، کسی صدمه نمی‌بیند. توضیح و تعریف اجتناب از خشونت برای غربی‌‌ها مشکل است و دلیل آن محیط زندگی‌‌شان و دیدی است که نسبت به برنده شدن دارند. این دید، درست مخالف اصول کاراته‌دو و دوجوکـُن است. بنابراین بر استاد واجب است که بطور مکرر، اهمیّت صبر و تحمل و درون‌نگری و تفکر کردن را به شاگردان یادآوری کنند.

 



:: موضوعات مرتبط: دانستنی های کاراته , ,
:: بازدید از این مطلب : 310
|
امتیاز مطلب : 81
|
تعداد امتیازدهندگان : 17
|
مجموع امتیاز : 17
تاریخ انتشار : شنبه 5 مهر 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مصطفی

 


حمله به عنوان بهترین شکل دفاع محسوب می‌گردد، (بهترین دفاع، حمله است). در هنگام مواجهه با یک حریف، الگوها و شکل‌های متعددی از حمله (تاکتیک) وجود دارد که می‌توان آنها را بکار برد اما سه شیوه زیر به عنوان مهمترین و اساسی‌ترین تاکتیک‌های حمله به شمار می‌آیند.

مبارزهSensen no Sen سن‌سن نو سن

در چنین وضعیتی شما و حریف هر دو آماده و قصد حمله را دارید. حمله شما بایستی در یک چشم به هم زدن و در فاصله زمانی بین تمرکز ذهنی حریف بر روی حمله و اجرای تکنیک مورد نظر وی صورت بگیرد. به عبارت ساده‌تر شما زمانی حمله‌تان را شروع می‌کنید که حریف به فکر حمله ‌کردن می‌باشد و زمانیکه تکنیک شما به روی هدف مورد نظر رسیده که حریفتان در ابتدای شروع حمله خود می‌باشد.

 

 

Sen no Sen سن نو سن

در سن‌نوسن شما و حریف تقریباً بطور همزمان حمله می‌کنید. آگاهی شما نسبت به قصد حریف در حمله به شما این اجازه را می‌دهد تا قدری سریعتر از وی حمله کرده و ضربه خود را قبل از وی وارد کنید. این استراتژی به دِآی یا دِآشی نیز مشهور است. مثال خوب و روشن از سن‌نوسن، هانگِکی است که یکی از اصول پنجگانه دفاعی در شیتوریو کاراته می‌باشد.

Go no Sen گو نو سن

در چنین وضعیتی می‌بایست آرامش خود را حفظ کرده و حریف را به دقت زیر نظر بگیرید. دفاع شما بایستی یک عکس‌العمل ناخودآگاه در مقابل ضربه حریف باشد و بایستی قبل از بازگشت حریف به وضعیت اولیه، به او حمله کنید. در شیتوریو کاراته، راکـّا، ریوسویی، تِنی و کوشـّین به عنوان زیر مجموعه‌های اصلی گو نو سن محسوب می‌گردند.

 



:: موضوعات مرتبط: دانستنی های کاراته , ,
:: بازدید از این مطلب : 317
|
امتیاز مطلب : 81
|
تعداد امتیازدهندگان : 17
|
مجموع امتیاز : 17
تاریخ انتشار : شنبه 4 مهر 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مصطفی

 

سال ۱۳۴۲ سال ورود کاراته به ایران توسط هرمز میربابایی و محمدعلی صنعتکاران و فرهاد وارسته هستند می‌باشد

هنر رزمی کاراته در سال 1342 وارد ایران شد. بنیانگذار کاراته در ایران آقای فرهاد وارسته هستند و اولین نفری که در کشورمان توانست موفق به اخذ کمربند مشکی گردد آقای مرتضی کاتوزیان بود که در خرداد سال 1349 به این امر نائل گردید. کاراته با سبکهای کان ذن ریو. شوتوکان. وادوریو. در ایران شروع به کار کرد ولی به تدریج سبکها گسترش یافت بطوریکه هم اکنون 47 سبک به طور رسمی در ایران فعالیت میکنند. درسال 1351 آکادمی کاراته به عنوان اولین باشگاه رسمی کاراته در ایران کار خود را به صورت منسجم آغاز کرده است. در سال 1352 برای اولین بار تیم کاراته کشورمان شکل گرفت که با هزینه شخصی به دومین دوره مسابقات جهانی که در پاریس برگزار می شد اعزام گردید و موفق به کسب مدال برز کومیته تیمی و عنوان پنجمی این دوره از مسابقات شد. در سال 1353 فدراسیون کاراته ایران شکل گرفت که مسئولیت آن از سوی سازمان ورزش آن زمان به آقای فرهاد وارسته واگذار گردید. امروزه فدراسیون کاراته متولی امور مربوط به سبکهای آزاد کاراته نیز هست که به دو شکل رینگی و غیر رینگی فعالیت می نماید

در حال حاضر، سبکهای مختلف کاراته، بالغ بر صدها سبک می‌شود که در واقع، بازگشت همه آنها به چهار سبک اصلی و مادر از سبک‌های اصلی و کنترلی و یک سبک نیمه کنترلی می‌باشد.

سبک‌های کاراته

سبک‌های کنترلی عبارت‌اند از:

شوتوکان بنیان گذار: گیچین فونا کوشی. در این متد توجه خاصی به نیرو و سرعت ورود آن و مرکز ثقل نیرو می‌شود.

شیتوریو بنیان گذار: کنوا مابونی. شیتوریو متشکل از دو سیستم ناهاته و شوری ته در کاراته می‌باشد.

گوجوریو بنیان گذار: میاگی چوجون. گوجوریو روش سفت و نرم، که در اوکیناوا شکل گرفت و و متعلق به سیستم ناهاته در کاراته می‌باشد.

وادوریو بنیان گذار: اوتسوکا هیرونوری. وادوریو یعنی: راه صلح، روش صلح، روش صلح جویانه که من هم این رشته را کار میکنم  .

سبک‌های غیر کنترلی عبارت است از:

کیوکوشین بنیان گذار: ماسوتاتسو اویاما کیوکوشین کای، از عناصر مختلفی که نشات گرفته از تجریبات اویاما وسبک‌های دیگر است، به وجود آمد.

توضیح کامل تر:

بطور کلی سبک‌های کارته به سه دسته تقسیم می‌شود

سبک‌های کنترلی

سبک‌های غیر کنترلی

سبک‌های رینگی

برخی از سبک‌های مهم در کاراته:

جو کای بو کاراته (ترکیبی از جودو، کاراته، بوکس)

شوتوکان (با استفاده از این سبک حرکت‌های غیرممکن فیزیکی امکان پذیر می‌شود)

شیتوریو (سیستم ناهاته، سیستم شوری ته) این سبک توسط کنوامابونی ایجاد شد.

کان زن ریو

بودو

گوجوریو

کیوکوشین

کیوکوشین کای بر قدرت فیزیکی تاکید دارد

 وادوریو

آشیهارا

 



:: موضوعات مرتبط: دانستنی های کاراته , ,
:: بازدید از این مطلب : 265
|
امتیاز مطلب : 85
|
تعداد امتیازدهندگان : 17
|
مجموع امتیاز : 17
تاریخ انتشار : شنبه 3 مهر 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مصطفی

 

کاراته یک نوع ورزش رزمی است. به معنای روش مبارزه و دفاع با دست خالی (بدون سلاح) و شامل ضربه‌های سریع دست و پا

کاراته دارای قدمتی پنج هزار ساله‌است و یکی از استادان اولیه و مبتکران این فن بودیدهاراما است که حدود ۵۲۵ سال قبل از میلاد مسیح می‌زیسته‌است. وی که از پیشوایان مذهبی بودایی بود، به تنهایی از هند به راه افتاد و پس از راهپیمایی چند هزار کیلومتری خود و با پشت سر گذاشتن موانع طبیعی بسیار مشکل موجود در آن زمان به چین رسید و در ایالت هون نان و معبد شائولین اقامت گزید.

 

تعالیم بودیدهاراما شامل تمرینات شدید انضباطی و رعایت پرهیزکاری بود. وی ۹ سال رنج و ریاضت همراه با تفکر و برای این که شاگردانش نیز بتوانند در مقابل ساعت‌های طولانی تفکر و اندیشه تاب مقاومت بیاورند و نیز با زورگویانی که تعالیم مذهبی و مردان دین را سد راه خود می‌دیدند به مبارزه و مقابله برخیزند ۱۸ حرکت تمرینی را ابداع نمود که در حقیقت زیر بنای حرکات کاراته امروزی است

کاراته امروزی شکل تکامل یافته‌ای از کمپوی چینی (بوکس چینی) می‌باشد که در ابتدا اوکیناواته نامیده میشد. از هنگامی که حکومت‌های استبدادی در چین سلسله کینک ۱۶۴۴ سلسله ساتسوما در اوکیناوا به منظور جلو گیری از ورزیده شدن مخالفان و نیز تحت کنترل در آوردن مردم قانون منع استفاده از شمشیر را به مورد اجرا گذاشتند و به جمع آوری سلاح‌های رزمی اقدام نمودند مردم به سوی آموزش هنر مبارزه با دست خالی روی آوردند که همین امر باعث شکوفایی هرچه بیشتر کاراته شد.

در سال ۱۹۲۱ یکی از بزرگ‌ترین استادان کاراته جزیره اوکیناوا گیچین فونا کوشی ۱۸۶۸-۱۹۵۷ توانست با قدرت و ظرافت تمام کاراته را به ژاپن معرفی نماید و برخی دیگر از هنر جویان که تحت تعلیم بزرگ‌ترین استادان اوکیناوا قرار گرفته بودند، تکنیک‌های سنتی را با یکدیگر ترکیب نموده و سبک‌های متعددی از کاراته را به وجود آوردن

 



:: موضوعات مرتبط: دانستنی های کاراته , ,
:: بازدید از این مطلب : 300
|
امتیاز مطلب : 81
|
تعداد امتیازدهندگان : 17
|
مجموع امتیاز : 17
تاریخ انتشار : شنبه 2 مهر 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مصطفی

 


سن‌سـِی (Sensei)

سن‌سِی یعنی معلم "استاد" و برای محترمانه مخاطب قرار دادن مربیان و کاراته‌کاهای درجات بالا نیز استفاده می‌شود. آنها عموماً روی جوسِکی "شین‌زن" یا "شومـِـن" می‌نشینند. هنگامی که به دوجو وارد می‌شوید ابتدا در مقابل جوسِکی و بعد در مقابل سن‌سـِی تعظیم کنید و بعد برای تمرین کردن در دوجو از او اجازه بگیرید. هر آنچه که او بگوید بر تمام قواعد مقرر قبلی برتری دارد. این بدین دلیل است که وقتی به دوجوی استاد دیگری می‌روید مبنی بر ادب و بخشی از آداب و رسوم است که از دستورات سن سی آنجا بدون توجه به هر آنچه قبلا به شما گفته شده پیروی کنید این امر حقوق و عقاید شما را نقض نمی‌کند و در واقع شما به عنوان میهمان او به حساب می آیید.

 

 

سمپای (Sempai)

سمپای عموماً به عضو ارشد گروه که در ردیف اول مقابل سن‌سی می‌نشیند اطلاق می‌شود. شما همیشه باید گوش به فرمان او باشید چرا که او اغلب اکثر دستورات را با صدای بلند فریاد می‌زند. در واقع سمپای یعنی "ارشد" و بر هر کس که تجربیات بیشتری از شما دارد اطلاق می‌شود. شما ممکن است نسبت به بعضی افراد " کوهای" غیر ارشد و نسبت به برخی دیگر سمپای "ارشد" باشید، اغلب این سلسله مراتب به ظاهر جدی درست فهمیده نمی‌شود و برخی، از این امر در مسلط شدن بر دیگران استفاده می کنند. این افراد نشان می‌دهند که درک و فهم زیادی از کاراته ندارند و از نظر مجامع کاراته نیز مورد احترام نیستند. سمپای بودن به معنای محترم بودن نیست بلکه مسئولیتی بزرگ بر دوش شما می‌گذارد که نیازمند صبر، کمال، دانش و نظم است. در واقع سمپای یک سرمشق برگزیده است، او باید اساس کار را به شما نشان دهد و از دیگر وظایف اوست که مراقب کوهای (غیر ارشد) و سلامت او باشد. بنابراین اگر شما احساس کردید که می‌توانید از کسانی که از روی احترام خالصانه دورتر از سمپای نسبت به جوسکی نشسته‌اند چیزی یاد بگیرید، مطمئن باشید آنها از توجه کردن غافل نمی‌شوند و خیلی زود به شما توجه ویژه‌ای می‌کنند. هر چه زودتر شما شروع به احترام گذاشتن به دیگران کنید چیزهایی که از این راه کسب خواهید کرد بیشتر خواهد بود.

کوهای (Kohai)

همانطور که قبلا ذکر شد "کوهای" شخصی است که تجربیاتش از شما کمتر است و در لغت به معنای غیر ارشد می‌باشد. لطفا به هر کسی که توجه شما را جلب می‌کند کمک کنید، البته نه مثل کسی که بیشتر می‌داند و با سخنانی متکبرانه بلکه به عنوان نمونه به سادگی و ملایمت کسی که دانش و معلوماتش را از طریق کار سخت و واقعی به دست آورده است. به یاد داشته باشید که اگر روزی به درجه بالا برسید، همیشه یکی بالاتر از شما قرار دارد. این امر منجر به یک رفتار وضعیت خوب به عنوان یک یادگیرنده در هر شرایطی می‌شود.

 



:: موضوعات مرتبط: دانستنی های کاراته , ,
:: بازدید از این مطلب : 253
|
امتیاز مطلب : 81
|
تعداد امتیازدهندگان : 17
|
مجموع امتیاز : 17
تاریخ انتشار : شنبه 1 مهر 1390 | نظرات ()